Fontos fejlesztések

2024.05.23. 17:00

Ősszel elkezdődhet a Zichy liget járdafelújítása

A 2. választókörzetben nemrég befejezett és hamarosan kezdődő járdafelújításokról számolt be sajtótájékoztató keretében Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő.

Héjj Vivien

Az elmúlt időszak fejlesztéseiről is beszámolt Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő

Fotó: NAGY NORBERT

Fontos fejlesztést üdvözölhetnek az Ybl Miklós lakótelepen élők és a rendszeresen arra közlekedők: a rendkívül rossz állapotban lévő, balesetveszélyes járdaszakasz új aszfaltborítást kapott, ráadásul a fejlesztés keretébe a terület névadójának mellszobra is hangsúlyosabb jelképpé válhatott.

– Amikor eldöntöttük, hogy ezen a hosszabb járdaszakaszon lesz a következő felújítás, arra jutottam, jó lenne, ha az Ybl Miklós-mellszobor – ami egy gyönyörű platán alatt volt – méltó körülmények közé kerülhetne. Polgármester úr anyagi segítségével egy térköves járdabevezetés épülhetett a szoborhoz, köré pedig hortenziákat ültettek a városgondnokság kertészei. A szobor kisebb felújításon esett át amellett, hogy a járda is teljes hosszában új aszfaltburkolatot kapott – mondta a néhány hete elkészült fejlesztésről Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő, aki egy régen várt beruházás megvalósulásáról is beszámolt.

Ősszel a Zichy ligetben is elkezdődik a járdafelújítás
Fotó: NAGY NORBERT

– Régóta fel szerettük volna újítani a Zichy liget járdaszakaszát, hiszen mindenki látja, hogy mennyire rossz állapotban van. Az idén februárban elfogadott költségvetés tartalmazza az erre szánt keretösszeget, így már el is tudtuk kezdeni a tervezést. A kivitelezés az őszi időszakban, várhatóan szeptemberben kezdődik, a járda térkő borítást kap, valamint lesz egy vékony, aszfaltos rész a pincék megvédése érdekében. A beruházás keretében a csapadékelvezető rendszer is megújul – tette hozzá a képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában