Futball EB

2024.05.23. 17:30

Iszkaszentgyögyön bajor sör mellett, közösen szurkolnának a magyar csapat EB meccsein

Nagyvárosokban megszokott, hogy a szurkolók hatalmas kivetítőkön együtt nézik a rangos sporteseményeket, így szurkolnak nemzetüknek, csapatuknak. Kisebb településeken ilyenre nem nagyon akad példa. Iszkaszentgyörgyön azonban úgy tervezik, idén bajor sör mellett, közösen nézik a futball EB meccseit.

Borsányi Bea

A sör már megvan, a közös szurkolás lehetőségének feltételei szervezés alatt

Fotó: Shutterstock

Az eredeti, Bajorországban főzött sör már megérkezett, ám további konkrétumok egyelőre még nincsenek. De dolgoznak rajta! – Az egyik képviselőnkön keresztül jutott el az önkormányzathoz a kérdés: van-e akadálya annak, hogy a június 14-én kezdődő futball EB magyar mérkőzéseit valamelyik helyi közösségi térben, együtt nézhessék a szentgyörgyi focirajongók? Nos, elméletileg akadálya nincs, véleményem szerint jó a felvetés, de még ki kell derítenünk, technikailag hol lehet ezt kivitelezni, illetve, kell-e ezért valamilyen jogdíjat fizetni? – mesélte Gáll Attila, a település polgármestere.

Lehetséges helyszínként több közösségi tér is szóba jöhet a faluban, így pl. a piac, illetve a futballpálya is. Hogy végül hol tudnak a helyi szurkolók összeülni, csak később derül ki. Az viszont már biztos, hogy jófajta csapolt bajor sört ihatnak majd a mérkőzések alatt, ugyanis Iszkaszentgyörgy testvértelepülésének, a bajorországi Pappenheim városának egyik szervezete több hordó habos nedűt ajándékozott ezekre az alkalmakra az iszkaszentrgyörgyieknek, sőt abban is megegyeztek a település vezetőségével, hogy a június 19-én esedékes Németország-Magyarország mérkőzést online összekötve együtt figyelik majd a képernyő előtt ülve. Szóval, nincs más hátra, mint előre: hajrá magyarok! 

A focimeccsekhez a sör már az egyik lehetséges helyszínen van
Forrás: Gáll Attila

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában