Szűcs Klára előadása

2024.05.14. 15:00

Hétvezér est Fehérváron – Lombtrágyák alkalmazása a növénytermesztésben

A Fejér Szövetség 637. Hétvezér estjén Szűcs Klára növénytermesztő agrármérnök, közgazdasági szakokleveles mérnök A lombtrágyák alkalmazása a szántóföldi növénytermesztésben címmel tart előadást május 14-én, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Lombtrágyák alkalmazása a növénytermesztésben (a fotó illusztráció)

Fotó: Facebook

Szűcs Klára 25 éve a Szakál Pál által kifejlesztett c-komplex lombtrágyák gyártásával, értékesítésével, illetve szaktanácsadásával foglalkozik.

– A c-komplexek, a mezőgazdaságban korábban nem ismert új típusú komplex vegyületek, a Szakál Pál egyetemi tanár által vezetett kutató csoport munkája eredményeként jöttek létre – mondta el lapunknak Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke. – Ezek az anyagok nem csodaszerek, de vegyi összetételük alapján – az alkotóelemek növényvédelmi hatását is figyelembe véve – kiválóan alkalmasak mind a növények táplálására, mind a különböző növényi betegségek (gombák, baktériumok) elleni védelemre, a termés beltartalmi értékeinek javítására.

A szervezők az előadást főként azok figyelmébe ajánlják, akik a természetes anyagokat tartalmazó, a környezetet nem szennyező trágyázást részesítik előnyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában