Valódi tehetség

2024.05.25. 12:30

Fent Győző festménykiállításával indultak a 30. Sárbogárdi Napok

Fent Győző, helyi festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás május 24-én, pénteken Sárbogárdon, mely egyben a harmincadik alkalommal megrendezésre kerülő Sárbogárdi Napok első kulturális eseménye is volt.

Déri Brenda

Fent Győző festménykiállításával indultak a Sárbogárdi Napok.

Fotó: Déri Brenda / FMH

A város egyik legnagyobb rendezvénye minden évben a Sárbogárdi Napok, mely az elmúlt három évtized alatt számos változáson esett át, egy valami azonban már jó ideje megszokott és szerves része, méghozzá az, hogy immáron több mint 10 éve mindig egy helyi művész kiállításával kezdődik. Ez idén Fent Győző Új kezdet című festménykiállítása volt.

Közel 30 alkotást tekinthettek meg a jelenlévők. 
Fotó: Déri Brenda / FMH

A kiállítást, valamint a három napos rendezvényt Sükösd Tamás polgármester nyitott meg és köszöntőbeszédében elmondta:

– A programsorozat, akárcsak a város nagy túlélő, az elmúlt években pedig több olyan alkalom is volt, amikor nem tudták megrendezni, most azonban újult erővel visszatért, hogy közösséget építsen, szellemi, érzelmi pluszt és állandóságot adjon a városlakóknak. A Sárbogárdi Napok egyik fontos eleme, hogy a helyi művészek és alkotók megtisztelnek minket műveik bemutatásával egy kiállítás formájában, amelyben nagy segítség a Sárbogárdi Múzeum Egyesület támogatása – fogalmazott a városvezető.

A méltatást, illetve Fent Győző életútját már Lévai Ferenctől, az Aranyponty Zrt. vezérigazgatójától hallhattuk, aki maga jó barátságot ápol a festőművésszel. Az elmondottakból a jelenlévők megtudhatták, az alkotó sosem tanulta a művészetet, nem járt képzőművészeti főiskolára, ennek ellenére olyan képek kerültek ki a kezei közül, amelyek valódi tehetséget mutatnak meg. A nagyjából 30 alkotás többnyire ugyanolyan technikával és stílusban készült, de mégis teljesen más témában ábrázolt életképek, portrék és jelenetek kaptak helyet a festővásznakon.

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az alkotó a kiállítás címéről elárulta, a mostani év számára a megújulásról szól és vannak olyan tervei, amelyeket hamarosan szeretne megvalósítani, így az Új kezdet címet találta a legalkalmasabbnak arra, hogy a tárlat művészetet és a művészt egyaránt tükrözze.


 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában