Arcanum

2024.05.22. 13:00

Fejér évfordulós emlékei

Borsányi Bea

Rövidhírek az 1970. május 22-i Fejér Megyei Hírlapból

Tizenkét millió forintot kölcsönzött Aba község takarékszövetkezete a lakosságnak 1969-ben. A községben összesen 2400-an vettek fel kölcsönt.

Nincs jó ivóvize Sárkereszturnak. A tanács vezetői törpevízmű építésével akarják megoldani a község ivóvíz ellátását. Úgy tervezik, hogy 1974-ben megkezdik a vízmű építését.

Két kilométer hosszúságú bekötőutat épít Sárszentágota községi tanácsa. A bekötőút Körtvélyest köti össze Sárszentágotával. Az út építéséhez a község lakossága társadalmi munkával járul hozzá.

Több, mint tizenegy millió forint értékű társadalmi munkát végeztek 1969-ben a sárbogárdi járásban. A legjobb eredményt Alap község érte el, ahol 80 ezer forint értékben végeztek társadalmi munkát a fiatalok. 

Bővítik a gyúrói szovjet emlékmű körüli parkot. Május elsejére huszonhárom rózsatövet ültettek el. Elhatározták, hogy folytatják az emlékmű parkosítását és minden évben az új első osztályosok annyi rózsatővel növelik a rózsakertet, ahányan elkezdik tanulmányaikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában