Új információ látott napvilágot

2024.05.27. 11:30

Ezt lehet még követni? – Egy harmadik cég értékesíti tovább az el nem készült házakat

Tovább folytatódik az el nem készült házak ügye, amelyben jelenlegi információink szerint 18 család biztosan érintett.

Déri Brenda

Hónapok óta követjük az el nem készült házak ügyét, amelyről először akkor értesültünk, amikor a károsult családok között volt, aki megelégelte, hogy a cég, aki történetesen a Metulli Vagyonkezelő Zrt. nem teljesítette a vállalásait és több 10 millió forinttal rövidítette meg a családokat, ami összességében több száz millió forintot tesz ki. 

Az elmúlt hónapok eseményeiről annyit érdemes tudni, hogy a Metulli több családi ház felépítését vállalta el, ennek azonban nem tett eleget és a házak vagy nem épültek fel vagy csak nagyon minimális munkálatok történtek. A foglalót, illetve egyéb ’költségeket’ azonban kifizettettek a károsultakkal, akik azóta sem kaptak vissza egy forintot sem. 

Mindeközben a Metulli tavaly ősszel átruházási szerződést kötött egy nagykanizsai céggel, az Alba Civitas Kft.-vel, melyben eladásra kínálja az érintett ingatlanokat és tulajdoni hányadokat a cégnek, a vételárat pedig 460 millió forintban határozták meg, amelyet idén december 31-ig kell kifizetni. E mellé társult az is, hogy február végén a felszámolás is kezdetét vette a Metulli ellen, ám a családok máig nem tudják, hogy visszakapják-e a pénzüket vagy annak egy bizonyos részét. Erről vélhetően jövő héten bővebb tájékoztatást kapnak a felszámolást végző cégtől.

 

Az elmúlt időszak eseményeit pedig még inkább idézi a károsultak tudomására jutott új információ, miszerint egy harmadik cég folytatja azon házak építését, illetve értékesítését, amelyeken nem volt tulajdonjog fenntartás. Ugyanekkor ezekért a házakért az ügy károsultjai egyszer már fizettek, mégsem kaptak semmit a pénzükért cserébe és most idegen, a történet előéletét nem ismerő vevőknek kínálják tovább. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány ilyen házról lehet szó, de közülük egy-kettő Székesfehérváron van és 119 millió forinttól kezdődnek a házak vételárai. A Nagyszombati utcában biztosan épül egy ilyen ház – tudtuk meg az egyik családtól. 

Arra, hogy ez hogyan lehetséges még mi magunk is keressük a választ, mindenesetre jövő héten előrelépés várható az ügyben, amiről természetesen a feol.hu is beszámol. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában