Jelentős fejlesztések kezdődnek

2024.05.30. 17:30

Elfogadták a költségvetést a képviselők Móron

Most tartotta a város önkormányzatának képviselő-testülete a soros, nyilvános ülését. A képviselők 32 napirendi javaslatot tárgyaltak és a különböző bizottságok előkészítő munkájának köszönhetően az összes képviselő megismerte az előterjesztéseket, és el is fogadta a javaslatokat.

Palocsai Jenő

A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség képviselői átadták Mórnak a Legsportosabb város címet és az azt bizonyító serleget, melyet Arany Tamás, a helyi sportbizottság elnöke vett át

Fotó: Hrubos Zsolt

A város üléstermében nem munkával és szavazással kezdtek a képviselők és a jelentős számban érkező vendégek, hanem ünnepléssel és tapssal, ugyanis a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség képviselői átadták Mórnak a Legsportosabb város címet és az azt bizonyító serleget, melyet Arany Tamás, a helyi sportbizottság elnöke vett át.

Ezt követően mintegy 32 napirendi javaslattal kellett megküzdeni a májusi soros testületi ülésen a móri képviselőknek, illetve Fenyves Péter polgármesternek. 

– Az önkormányzat tulajdonában álló négy cégnek eredményes volt a működése, így a Mór Városi Televízió, a Mórhő, a Wekerle Sándor Szabadidőközpont és a Mór Holding gazdálkodását is megismerte a testület és el is fogadták, éppúgy, ahogy a költségvetésről szóló beszámolót, ami az elmúlt év eredményes gazdálkodásnak a tükörképe. A tavalyi év 9 milliárd forintot meghaladó főöszeggel zárult, ez ugye a december 31-i állapot. Minden önkormányzat ilyenkor fogadja el az előző évi költségvetést, így mi is megtettük, méghozzá úgy, hogy egy jelentős tartalékkal zártuk a 2023-at – mondta el Fenyves Péter polgármester, aki örömmel számolt be arról, hogy az önkormányzatnak jutott energiája az egyéb szervezetek támogatására is, mint például az Aranycsapat a Kárpát-medencei Fiatalok Sportjáért Alapítvány, de a kapucinus delegáció orgonafelújításának elősegítésével nem csak a civil, hanem az egyházi szervezeteket is támogatják.

Fotó: Illusztráció / Palocsai Jenő

Mivel a polgármester megemlítette a Wekerle Sándor Szabadidőközpontot, felmerült a kérdés, hogy a vihar által megtépázott épületnek mi lesz a sorsa, hogy áll a javítás és a nyitvatartás?

– A tetővel kapcsolatba eddig annyi történt, hogy az ideiglenes védelmet megcsináltuk, vagyis lebontottuk a tönkrement szerkezetet és jelenleg a szükséges anyagok beszerzése történik, hogy el lehessen végezni majdan a teljes javítást. Maga az intézmény egyébként működik és bár napokig nem lehetett használni az uszoda nagy pályáját, kedden az is kinyitott, így zavartalanul folytatódhat a sportélet a Wekerlében, függetlenül a felújítástól.

Fontos döntés volt még az ülésen, hogy az északnyugati iparterületet mór díszpolgáráról, a neves professzorról, Schindele Vendelről nevezték el.

A fejlődés is témája volt a gyűlésnek, így több ezzel kapcsolatos információ is elhangzott. 

– A közvilágítás közbeszerzés eredményesen zárult, ami azt jelenti, hogy az önkormányzat területén lévő közel 1300 lámpatest LED-re való átépítése ezennel megkezdődik, de jó hír az is, hogy a Virág és Jegenye utcában, a családi házas övezetben nemcsak a közvilágítás kiépítése kezdődik meg, hanem ezzel egy időben az internet hálózaté is – sorolta Fenyves Péter polgármester.

A sok napirendi pont ellenére a testület gyorsan megtárgyalta és megszavazta a napirendi pontokat, melyek közöl csak néhány szült kisebb vitát az ülésteremben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában