Hadimustra

2024.05.22. 17:30

Egy éven át marad Székesfehérváron a hadimustra

A magyar hadtörténet évszázadainak emlékei címmel nyílik kiállítás Székesfehérváron 2024. május 24-én, amely a Hadtörténeti Múzeum különleges gyűjteményébe enged bepillantást.

Feol.hu

Külön hangsúlyt kapnak a hungarikumnak számító huszárság emlékei

Fotó: Archiv (N.G.)

A megnyitó napján már 10 órától a Magyar Honvédség különböző programokkal, bemutatókkal vár mindenkit a Rendház belső udvarában és a Fő utca múzeum előtti szakaszán. Délután fél háromtól hagyományőrzők és a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar műsora vezeti fel a megnyitót. A tárlat pénteken 16 órától, valamint szombaton és vasárnap egész nap ingyenesen lesz látogatható.
A Rendház épület 18 termében ezernél több műtárgy, látványos idővonal és sokrétű digitális tartalom segítségével kapnak bepillantást a magyar hadtörténelem elmúlt évszázadaiba, az oszmán uralom elleni küzdelemtől napjaink Honvédségének fegyverzetéig a látogatók. A kiállításban külön hangsúlyt kapnak a hungarikumnak számító huszárság emlékei, valamint az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc relikviái.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában