Csillagokat csodáltak a diákok

2024.05.31. 13:00

Csodálatos előadás a bolygónkért aggódó csillagokról

Van még remény a bolygónk jövőjét illetően, ha a fiatalok megértik és átérzik a műsor üzenetét.

Bokányi Zsolt

Fotó: az iskolától

A Sárszentmiklósi Általános Iskola nyolcadik évfolyamos tanulói a Lázár Ervin Program keretén belül a Fővárosi Nagycirkusz „Csillagok, égbeli tűk” című fantasztikus előadását tekintették meg ami a szórakoztatás mellett, életünkre való fontos üzenetet is hordott magában. Mindenki hatalmas élménnyel gazdagodott a műsorszámok láttán.

Csillagok, égbeli tűk karcolják rá a szemünkre, baj van a földön, gond van az égen, s emberek, valamit nagyon elszúrtunk. Nem vigyáztunk a ránk bízott kincsekre, a földre, a természetre, az állatokra, a növényekre, és nem vigyáztunk egymásra sem. Az utolsó előtti percben vagyunk, és ha nem kapunk észbe, az ég ránk szakad és a föld néptelen lesz, mi pedig szomorkodhatunk, hogy miért nem szólt ránk időben senki! De még van egy percünk, most, és észbe kaphatunk, hogy megmentsük magunkat és újra megtanuljunk jól vigyázni minden értékünkre, minden kincsünkre, a földünkre, a szeretteinkre, az örökségünkre és az emberiségre!

A Fővárosi Nagycirkusz „Csillagok, égbeli tűk” című nyári műsora a bolygónkról szól, és a bolygónkért aggódó csillagokról, a minket féltő Napról és Holdról, a ránk, emberekre gondos szülőként tekintő egész univerzumról! Az alkalom a Lázár Ervin program keretén belül került megrendezésre, aminek célja a művészet – szociális helyzettől és területi elhelyezkedéstől függetlenül – minden köznevelésben tanuló diák számára egyenlő feltételek mellett hozzáférhető legyen, így is erősítve például a fiatal generációk nemzeti identitástudatát. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában