Szolgálati robogókkal járőröznek majd

2024.05.17. 12:19

Bemutatták a városi parkőrszolgálatot Székesfehérváron

Hat fő áll munkába a mai naptól kezdve kezdve a városban.

Bokányi Zsolt

Lehrner Zsolt, Bozai István, a parkőrszolgálat és a városgondnokság munkatársai büszkék az új eszközökre és szolgáltatásra.

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

A Zichy ligetben tartott sajtótájékoztatón részt vett Lehrner Zsolt alpolgármester, Bozai István városgondnok, illetve Keresztes Gábor létesítmény-üzemeltetési divízióvezető. A sajtótájékoztatón bemutatásra kerültek a szolgálati robogók is, amik a parkőrök munkáját fogják segíteni, illetve megtudtuk, hogy összesen hat fő áll majd szolgálatba a Városgondnokság kötelékén belül, a feladat ellátása kapcsán. 

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

Lehrner Zsolt kiemelte, nagy öröm a város számára hogy a frekventált zöldfelületi és közösségi parkok területein bevezetésre kerülhet a városi parkőrszolgálat. Elmondta, most jött el az idő és az anyagai lehetőség arra nézve hogy megvalósulhasson a városban ez a fajta új szolgáltatás, ami a parkok rendjét és tisztaságát lesz hivatott fenntartani. 

A parkőrszolgálatot teljesítő szakembereknek nem lesz ugyan hatósági jogköre, de szükség szerint a polgárőrség és a rendőrség segítségét kérve végzik majd a munkát. 

Bozai István kihangsúlyozta, hogy munkatársai a parkok rendjéért, tisztaságáért végzik majd a munkát. Az év végéig egyfajta próbaüzemben működik a szolgáltatás, majdezt követően vizsgálják meg a feladat szükségességét és döntenek igény szerint a folytatásáról. A városgondnok elmondta még, a három leginkább látogatott és fontos területen kezdik meg a munkát a parkőrök. 

  • 1. terület: Zichy és Rózsaliget, Jávor Ottó tér, Országzászló tér
  • 2. terület: Halesz park és annak környéke
  • 3 terület: Palotavárosi tavak és annak környéke
Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

Keresztes Gábor a parkőrök munkabeosztását ismertette, és elmondta, hogy a hét minden napján lesznek beosztva parkőrök a területekre, reggel nyolctól délután négyig tartó munkaidőben állandóan jelen lesznek a parkokban és köztereken. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában