Tánc világnapja

2024.04.25. 15:00

Vasárnap és hétfőn is táncol Fehérvár

Fergeteges táncos produkciókkal, hagyományos és kortárs előadásokkal készülnek Székesfehérvár táncegyesületei a Tánc világnapja alkalmából. Vasárnap és hétfőn is pörgős ritmusokkal tisztelegnek a táncművészet előtt a legaktívabb fehérvári táncművészek.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Nagy hagyománya van Székesfehérváron a tánc világnapjának, ami természetesen nem is véletlen: a megyeszékhely egyik legrégebbi – idén harminc éves – Alba Regia Táncegyesülete őrzi és éli a magyar néptánc hagyományait, melynek javát mutatja be minden esztendőben a Tánc világnapján.

A világnap április 29-e hétfőre esik, az Egyesület táncegyüttese pedig április 28-án, vasárnap lép színpadra a Vörösmarty Színházban. Különleges összeállítással készülnek a táncművészek: a 75 év legjobb koreográfiáit mutatja be az Alba Regia Táncegyüttes több generációja. Száz táncos és élőzene teszi felejthetetlenné a 2024-es év tánc világnapi programját. A gála programjának megálmodója Majoros Róbert, az Alba Regia Táncegyüttes művészeti vezetője, a munkában részt vett Majorosné Szabó Veronika, Tombor Bea és Molnár Gábor is.

Több más együttes és szervezet is készül azonban a jeles világnapra: április 29-én, hétfőn a Székesfehérvári Maminbaba, Némethné Vaczula Dorina hordozós latin fitness oktató vezetésével tart flashmobot délelőtt 10 órakor a Petőfi parkban. A délután folyamán pedig felvonulást szervez a város táncegyesületei számára a Fehérvári Tánc Szövetség. A program 17.20-kor indul az Országalmától, ahonnan a Mercure Hotelhez érkeznek meg a felvonulók. Itt felolvassák a 2024-es év Tánc Világnapi, nemzetközileg kiadott gondolatokat, majd pedig 17.45-től Székesfehérvár tizenhárom legaktívabb táncműhelyének fellépése következik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában