Ismét látogatható

2024.04.23. 18:00

Újranyitott a velencei kerékpáros pálya

Hétvégén újra megnyitott a velencei kerékpáros pálya. A korábban vandálok által szétvert területet rendbe tette a Népfőiskola.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH Archív (S. Töttő Rita)

Közel két éve, 2022 nyarán adták át Velencén azt a kerékpáros „pumpapályát”, amely a velencei-tavi kerékpáros turizmus és a tartalmas, aktív kikapcsolódás legújabb helyszínévé vált. A kormányzati támogatásból megvalósult projekt helyszíne azóta számos programnak adott otthont és a helyi biciklis közösségek is szívesen látogatták.

Ám idén januárban a pályát építő Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola jelentős vandalizmus nyomaival volt kénytelen szembenézni. Az ügyben akkor feljelentést tettek, majd rendbe hozták a területet, hogy az idei nyári szezonban is látogathassák a kerékpárosok. A Népfőiskola bejelentette: a velencei pumpapálya április 20-án újra nyitott, ám szigorúan kijelentették, hogy amennyiben ismét szétverik a berendezést a vandálok, a pályát a továbbiakban zárva tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában