Április 27-én

2024.04.21. 11:00

Tájházak napja Sukorón

Népi fotóponttal, népviselet kiállítással és fajátékokkal is készül a Sukorói Hagyományőrző Egyesület április 27-én, a Tájházak napján.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Fejér vármegye első néprajzi múzeuma olyan élő tájház, ahol közösségépítéssel valósítják meg hungarikumok és helyi értékek népszerűsítését, a vidéki életmódot, kultúrát és mutatják be a hagyományos tudásokat – hívja fel a figyelmet a Sukorói Hagyományőrző Egyesület, amely a sukorói néprajzi házba invitálja az érdeklődőket április 27-én, a Tájházak napján.

A program során az egyesület arra ösztönzi a résztvevőket, hogy délelőtt 10 és 12 óra között vegyenek részt a TeSzedd! programján, melynek keretében megtisztíthatják a környezetüket. Arra kérnek mindenkit, kesztyűt vigyenek magukkal. A kora délután folyamán, 12 és 13 óra között Tóth Árpád beszél a vegyszermentes kertekről, majd pedig 13 és 14 óra között Hacsavecz Betti kalauzolja az érdeklődőket a gyógynövények világába. Az eseményen népi fotópont, népviselet kiállítás és népi fajátszó is lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában