Ajánló

2024.04.17. 13:30

Születésnapi programmal ünnepel május 1-jén a Sóstó Látogatóközpont

Családi programokkal, természetközeli foglalkozásokkal és előadásokkal is készül az ötéves születésnapját ünneplő Sóstó Látogatóközpont.

S. Töttő Rita

A Vidi Múzeumba is megy a stadiontúra május 1-jén

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Öt évvel ezelőtt, 2019 áprilisában nyitotta meg kapuit a Sóstó Látogatóközpont, mellyel új szín került Székesfehérvár programpalettájára. A természetközeli családi programokat kínáló városi központ a Sóstó Aréna oldalában, a természetvédelmi terület közvetlen szomszédságában kapott helyet. Ötéves születésnapját a város május 1-jei programjai sorába illesztve, nagyszabású, egésznapos rendezvénnyel ünnepli.

Az idei esztendőben május 1-je szerdai napra esik. Egész nap kézműves foglalkozásokkal, előadásokkal, kültéri és beltéri játékokkal, kóstolókkal találkozhatnak a látogatók a központnál, ahol standokkal lesz jelen többek között az Apiterápiás ház, a Sóstó Vadvédelmi Központ, a Szent István Király Múzeum, a Duna Múzeum, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Fejérvíz Zrt. a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár és a Szent István Mézlovagrend is.

A családi programokról és előadásokról nem marad le senki, ugyanis a legtöbb esemény két alkalommal is lesz: Lovranits Júlia ’Miért csíp a szúnyog?’ interaktív mese előadása 10:30-kor  és 15 órakor, Szekeres Eszter solymászbemutatója 11 órakor és 14:30-kor várja a gyerekeket. Futterer Juci papírszínháza ’A nagyravágyó feketerigóval’ 11:30-kor és 14:30-kor, Mészáros Ádám interaktív természetismereti foglalkozása pedig 12 és 14 órakor kezdődik.  Közben pedig, 11 és 15 óra között a ’Festegess Timivel’ élményprogramját próbálhatják ki az érdeklődők. S ha már természetvédelmi terület, a látogatók ízelítő ökotúrán is részt vehetnek 15:45-kor, a stadionra és a Vidi múzeumra kíváncsiak pedig a 17 órakor kezdődő stadiontúrára jelentkezhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában