Folytatódnak a zajmérések

2024.04.04. 17:30

Rendkívüli egyeztetés: újabb jelentős zajterhelést észleltek Iváncsán

Az ünnepi hosszú hétvégén tapasztalt zajterhelés miatt a hatóságok felé tett bejelentésen túl rendkívüli egyeztetést is kezdeményezett Iváncsa önkormányzata az SK képviselőivel.

Héjj Vivien

Fotó: FMH-Archív / NN

– A hétvégén, különösen a hétfői napon történt zajterhelés miatt, amellett, hogy a hatóságok felé is megtettem a bejelentést, az SK vezetőitől is információt kértem arról, miért merül fel újra ez a probléma – kezdte az önkormányzat közösségi felületén Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere.

A történtek kapcsán Han Doosuval és Gáspár Csabával, az SK managereivel egyeztetett a polgármester, aki átadta a cég képviselőinek azokat a zajmérési adatokat, amelyek egyértelműen jelzik, hogy – különösen az éjszakai órákban – túllépte a cég a megengedett határértéket. Az önkormányzat fix zajmérője mellett a gyár is azonnal megrendelte a zajméréseket, valamint a hatóság is megkezdte a vizsgálatot.

– Han Doosu úr elmondta, hogy a meglévő zajvédelmi építkezéseket addig folytatják és bővítik, amíg nincsenek határértéken belül, én pedig nagyon remélem, hogy ezek az intézkedések valóban hathatósak lesznek – fogalmazott a polgármester hozzátéve: amíg a zajra vonatkozó határértékeket nem tudja betartani a vállalat, addig a hatóságoktól nem kapnak engedélyt az éjszakai üzemeltetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában