Fotózz és nyerj!

2024.04.25. 14:30

Ragadj fényképezőgépet és vidd el a fődíjat!

Már lehet jelentkezni a Birdo Az év madárfotósa 2024 nemzetközi fotópályázatra. Annak, aki szereti a madarakat és van érzéke a fényképezéshez, mindenképpen érdemes jelentkeznie, mert akár el is viheti a fődíjat!

Gombor Lili

Elindult a jelentkezés

Forrás: Birdo

Tálcán kínálja magát a lehetőség a fotózás szerelmeseinek, hiszen ezúttal nem kell az erőket járni, abban bízva, hogy megpillantunk egy vadat, melyet lencsevégre kaphatunk. Olyan fotópályázatra nyílt jelentkezési lehetőség, amelynek témája a madár, az pedig úgy terem hazánkban, mint falun a macska. Szinte mindenhol van, nem baj, ha nem sikerül a ritka törpesármányról képet készítenünk, egy galamb is lehet elegáns és érdekes, ha megfelelően van fotózva. 

A Birdo Az év madárfotósa 2024 pályázatra bárki jelentkezhet, aki kedvet érez a fényképezéshez és a madarakhoz. Ehhez elég nyitott szemmel járni, de természetesen nem árt, ha van nálunk egy jó telefon vagy fényképezőgép. Bármilyen madár fotózható, az egyetlen etikai kritérium, amit a pályázóknak be kell tartaniuk, az, hogy fotózás közben nem zavarhatja a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön és természetes mozgásukban sem akadályozhatja őket.

"A kiírók küldetésüknek tartják, hogy a maguk eszközeivel segítsék a hazai madárvédelmet, ezért meghirdették a Madárvédelem kategóriát, platformot nyújtva a madárvédelmi témájú fotósorozatoknak" – áll a felhívásban. További kilenc kategóriában lehet nevezni, nevezési díj nélkül. Az összesített győztes a Birdo Az év madárfotósa címet és a fődíjat tudhatja majd magáénak, míg a 21 év alatti fotósok a Birdo Az év ifjú madárfotósa címért és a vele járó fődíjért versenyeznek. A fő megmérettetést a Birdo Az év madárfotója 2024. címért való küzdelem jelenti majd.

A képeket héttagú szakmai zsűri bírálja el. A kétfordulós pályázat nevezési időszaka 2024. június 16-ig tart. A zsűri előválogatás után pontozza a második körbe jutott fotókat, így alakul ki a végeredmény. A nyilvános eredményhirdetés helyszíne és időpontja: Fővárosi Állat- és Növénykert, 2024. november. A kiírás részletes feltételei a pályázat weboldalán olvashatóak: Bird-o.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában