Közel a kétszáz

2024.04.25. 20:16

Pénteken lesz a Móri Borvidéki Borverseny Móron

Április 26-án, péntek reggel 9.00 órakor kezdődik a Móri Borvidéki Borverseny. A leadott minták száma magas, több mint 170 tételt kell majd bírálnia a bizottságoknak az Erzsébet téri Művelődési Házban.

Palocsai Jenő

A szervezőknél már csak a termelők bíznak jobban abban, hogy jó eredmények születnek a versenyen

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A borvidék legnagyobb, illetve legfontosabb borversenye a móri, ahova legtöbbször mind a hat településről érkeznek minták, és mivel a Mór környéki borok kiválóak, nehéz kitűnni közülük.

– Minden a megszokottak szerint zajlik majd idén is, vagyis az Erzsébet téri Művelődési Házban lesz maga a verseny. Reggel 9 órakor kezdi a bírálatot a szakmai zsűri, majd 10 órakor a társadalmi zsűri is csatlakozik. A terveink szerint 12:30 és 13:00 között végeznénk a zsűrizéssel, majd ezt követően ebéd a zsűri tagoknak és a szervezőknek – sorolta Varga Máté, a Móri Borvidék hegyközségének elnöke.

Maga a verseny szakmai része zárt ajtók mögött történik, ám a több mint 170 bor bírálatának eredményeit, illetve a díjazottak, különdíjasok névsorát már mindenki első kézből láthatja és hallhatja, ugyanis 18 órától nemcsak a művelődési ház ajtajai nyílnak meg, hanem a kóstolás lehetősége is. A kóstolás ezen az estén kizárólag bérelt pohárból történhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában