Választás

2024.04.19. 17:00

Ötödszörre is indul a választásokon a Válasz Független Civilek

A Válasz Független Civilek is bejelentette jelöltjeit április 19-én, pénteken az Országzászló téren.

Déri Brenda

A Válasz Független Civilek az idei választásokra Juhász Lászlót jelölte Székesfehérvár polgármesterének.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Ahogy a jelöltbemutató sajtótájékoztatón Kónyi-Kiss Botond, képviselőjelölt is elmondta, közel egy évtizede tart már az a politikai szövetség, amelyet a Hatvannégy Vármegyei Ifjúsági Mozgalom, a Fejér Szövetség és Válasz Független Civilek Egyesületének szoros együttműködése alkot. Így, ahogy azt tették a 2019-es választásokon, úgy idén is együtt indulnak, támogatva a Válasz Független Civileket. 

– Együttműködésünk óta számos rendezvényt, közéleti-politikai akciót és megemlékezést tartottunk. Együtt küzdöttünk az Országzászló tér, a Horthy obeliszk és a Koronázó Bazilika helyreállításáért. Adományokat gyűjtöttünk a kárpátaljai magyaroknak, túrákat, koncerteket, filmvetítéseket és számos közösségi programot szerveztünk – foglalta össze az elmúlt évek munkáját –.

A Fejér Szövetség részéről Boór Ferenc képviselőjelölt arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy habár alakulásukkor a szövetség elhatározta, hogy nem indul a választásokon, ezt mégis megtették, mert találtak egy olyan szervezetet a Válasz Független Civilek személyében, amely mellé szívesen beállnak, hiszen ők – mondta – valóban a választóiktól fognak függeni abban az esetben is, ha megválasztják őket. 

– Azért társultunk melléjük, mert ők az egyetlen olyan szervezet, amelyet valóban civilek alkotnak, akik nem kapnak innen-onnan támogatást, anyagi hozzájárulást a munkájukhoz –.

14 képviselőjelöltből 10 ugyanaz, akit már a 2019-es választásokon is jelöltek voltak.
Fotó: Nagy Norbert / FMH

A két szervezet, valamit a Válasz Független az idei választásokra Juhász Lászlót jelölte Székesfehérvár polgármesterének, valamint további 14 – beleértve a polgármesterjelöltet is – lokálpatriótát képviselőjelöltnek. A polgármesterjelölt szerint az idei választásokon induló szervezetek közül kijelenthető, hogy ők rendelkeznek a legstabilabb csapattal, amelyről az is árulkodik, hogy 14 képviselőjelöltből 10 ugyanaz, akit már a 2019-es választásokon is jelöltek. 

– Egy nagyon jó közösség a miénk és azért dolgozunk nap, mint nap, hogy Székesfehérvár méltó városa legyen a teljes magyarságnak. Minden fejlesztést támogatunk, ami e célt szolgálja. A múltból építkezünk, a jelenben élünk és a jövőért teszünk. Már konkrét terveink is vannak, amelyeket az előttünk álló években szeretnénk megvalósítani –.

A polgármester- és, képviselőjelölt mellett azt is bejelentették a szervezetek, hogy Szili Csaba Gergelyt jelölik a megyei listára, aki már ötödik éve képviseli a közgyűlésen a független helyieket. 

Szili Csaba Gergely az idei választási kampány szlogenjét is elárulta a jelenlévőknek, mely így szól:

„Válaszd a helyit! Válaszd a Függetlent!”

Ami pedig a Válasz képviselőjelöltjeit illeti, nevük választókerület szerint haladva alább olvasható: Juhász László, Kónyi-Kiss Botond, Juhász László Antalné, Márkus Klára, Sajó Mária, Vincze Péter, Tornyai Péter, Egri Mirkó, Kelemen Gábor, Bán Tímea, Fehér Edit Veronika, Bodor Csengella, Boór Ferenc és Tóth Szilvia.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában