Kórusfesztivál

2024.04.22. 16:30

Országos kórusfesztiválon a Kodály Bárdos kórusa

Fejérből egyedüli meghívottként vett részt a székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola Bárdos Lajos Gyermekkara a hétvégén rendezett Kicsinyek Kórusainak XVII. Országos Kórusfesztiválján Kaposváron.

S. Töttő Rita

Fotó: Molnárné Rádl Margit

A KÓTA Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége és a Mikrokozmosz Művészeti Alapítvány idén tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Kicsinyek Kórusainak Országos Kórusfesztiválját Kaposváron, melynek hangversenyén meghívott előadóként szerepelt a székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola Kneifel Imre vezényelte Bárdos Lajos Gyermekkara. A fesztiválon ezúttal Budapestről, Gödöllőről, Kaposvárról és Pécelről érkeztek még fellépő kórusok.

A fehérvári Bárdos Lajos Gyermekkart Feke Mariann, Kneifel Imre és Molnárné Rádl Margit kísérte a fesztiválra, melyre két Bartók művel készültek a fehérvári fellépők. A zsűri - Erdélyi Ágnes, Fényes Edit karnagyok, valamint Tóth Ferenc Liszt-díjas karnagy - kiemelkedő értékelést adott a Kodály Zoltán Általános Iskola kórusának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában