Ön mit gondol?

2024.04.02. 12:04

Mától él az új menetrend és a járatbővítés (videó)

Ahogy arról február közepén Mészáros Attila alpolgármester tájékoztatása alapján hírt adtunk: április 2-től, azaz mától több helyi járat áll szolgálatba, valamint életbe lép az új menetrend.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Mint írtuk Székesfehérváron jelentősen bővítik a közösségi közlekedést, ezt azonban az önkormányzat apránként, több ütemben valósítja meg. Ennek első ütemét – ahogy azt a testület megszavazta – április 2-től, mától vezették be. Mészáros Attila az erről tartott februári sajtótájékoztatón elmondta: a bővítések az célja, hogy jobban kiszolgálják az Alba Ipari Zónát, a kórházat közvetlenül lehessen elérni még több városrészből és, hogy minden városrész irányába induljanak járatok a késő esti időszakban is. 

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ugyan tapasztalatai még aligha van a közösségi közlekedést használóknak, de véleményük már bizonyára igen. Egyelőre a közösségi médiai interakciókat látva még több a negatív, mint a pozitív. Többen arra panaszkodnak, hogy az egyes járatok megszüntetése és azok beolvadása más helyi járatokba, majd az új menetrend szerinti közlekedése jelentős problémát okoz a reggeli órákban, amikor munkába mennek, mert míg a régivel gond nélkül beértek, addig a mától életbe lépő menetrend szerintiekkel már nem. Más azért neheztel az újítások bevezetésére, mert a munkaidő lejárta után nem tud egyből buszra szállni, mint eddig és hamar hazaérni.

Mindezek mellett azért pozitív vélemények is akadtak, amelyek leginkább a késő esti járatok bevezetésére vonatkoztak, illetve a gyakrabban közlekedő járatokra az egyes szakaszokon. 

Ön mit gondol? 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában