Ízőrzők a megyében

2024.04.21. 16:00

Különleges képességű kukta kerestetik Fehérvárcsurgón

Az ízőrzők már számtalan helyre ellátogattak, országszerte, így Fejérben is jártak már. Csókakő után most Fehérvárcsurgón lesz a sor, ám ehhez kellene egy különleges képességekkel megáldott ember, aki vállalja a szereplést. Ehhez keres felhívásában egy vagy akár két megfelelő embert a helyi önkormányzat.

Palocsai Jenő

A kiváló alapanyagokban, főleg káposztafélékben sosem volt hiány Csurgón

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A település elsősorban a Károlyi-kastélyról, a mögötte elterülő kertről, a közeli vadaspark vadászati lehetőségeiről és persze az óriási harcsákat rejtő víztározóról híres. Ám valaha rengeteg termény került Csurgóról a környező nagyobb piacokra, márpedig ahol bőven van jó minőségű alapanyag, ott mindig vannak kiváló helyi ételek és féltve őrzött receptek is. Ezt kellene bemutatni a Duna TV Ízőrzők című műsorában, de ehhez kell egy vagy két személy, aki alkalmasnak érzi magát erre.

–Keresünk főzni szerető és főzni tudó hölgyet, illetve urat, aki a kamerától sem idegenkedik, és szívesen képviselné Fehérvárcsurgót a Duna Televízió Ízőrzők című műsorában. A forgatás időpontja 2024. június 24-25-én lesz, és fontos, hogy csak az jelentkezzen, aki mindkét forgatási napon szabaddá tudja magát tenni. Maximum 1-2 főt tudunk kiválasztani, de több jelentkező esetén, aki vállalja, az előkészítési munkákban is szívesen látjuk –áll az önkormányzat felhívásában.

Hogy mit fognak főzni, azt még nem tudni, de az már bizonyos, hogy menü a falu jellegzetes ételei közül kerül ki, de előtte a jelentkezővel mindent egyeztet Temesvári Krisztián polgármester és az önkormányzat, mely a [email protected] email címre vagy a 20/4845934-as telefonszámra várja a jelentkezéseket. 

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában