Összefogás

2024.04.02. 18:00

Közösségi kertépítésre várják az önkénteseket

Közösségi kertépítésre hívja és várja a helyieket Kulcs önkormányzata és közössége. A tervezett kert teljes mértékben az önkéntesek által készül majd el, bevonva szülőket, pedagógusokat, önkormányzati, hivatali dolgozókat és a lakosságot is.

Héjj Vivien

A közösség erejével szépülhet az új bölcsőde környezete

Fotó: Elekes Gergő / FMH-archív

Kulcs újabb lépést tesz az ideális gyermekgondozás és fejlődés felé. Az új bölcsőde és az azt körülvevő parkosított terület kialakítása a befejezéséhez közeledik, a munkálatokba azonban szeretnék bevonni a helyi közösséget is.

– Az új, huszonnyolc férőhelyes bölcsőde építése véghajrájához ért, és a kivitelező már 2023 decemberében átadta a határidőre elkészült létesítményt. Az önkormányzat azonban nem elégedett meg a minimális követelményekkel: az utolsó simításokhoz, az udvar és környezet rendezéséhez a pályázati forráson túl további energiát és pénzt kellett mozgósítania a kulcsi önkormányzatnak a Fejér Vármegyei Közgyűlés segítségével, hogy a kicsik biztonságos és élvezetes környezetben növekedhessenek – fogalmazott felhívásában az önkormányzat, mely a parkosítás részeként közösségi kertépítést szervez.

– A tervezett kert teljes mértékben az önkéntesek által készül majd el, bevonva a szülőket, a pedagógusokat, az önkormányzati, a hivatali dolgozókat és a lakosságot egyaránt. Az ötvenegyféle, több száz különböző növényből álló szállítmány hamarosan megérkezik, hogy életet leheljen az új környezetbe. A lelkes önkéntesek nem maradnak szakmai segítség nélkül: az előkészítés során öntözőrendszert alakítottak ki, és Szép Zoltán szakmai irányításával, valamint Nagy János segítségével minden adott lesz a közösségi kertépítéshez – közölte az önkormányzat.

A nagyszabású akcióra április 4-én, csütörtökön, reggel 8 órára várják az önkéntes kertészeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában