Teremátadó ünnepség

2024.04.08. 14:00

Komoly számítástechnikai eszközökkel gazdagodott a Jáky József Technikum (videó)

Nagy érdeklődés mellett adták át az SZC Jáky József Technikum alagsorában az új tantermet, a British Telecommunications felajánlásából pedig 20 darab thinkpad és 20 darab monitor is került a tanterembe, ami nagy segítség lesz a jövőben a diákok oktatására tekintve.

Bokányi Zsolt

Meghívott vendég voltak az iskolát képviselő tanári kar és diákok mellett Horváth Lajos a Szakképzési Centrum főigazgatója, a BT. British Telecommunications Régiós Üzleti Szolgáltató Központ képviselői Xaviera Sancho, Country manager, Fazekas Máté, Kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezető, Kalocsa Dóra, PR, Kommunikációs manager.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A teremátadó ünnepséget a diákok közreműködése mellett rendezték meg, mondhatni, hogy nagy sajtóérdeklődés mellett. A meghívott vendég volt - az iskolát képviselő tanári kar és diákok mellett - Horváth Lajos a Szakképzési Centrum főigazgatója, a BT. British Telecommunications Régiós Üzleti Szolgáltató Központ képviselői: Xaviera Sancho, Country manager, Fazekas Máté, Kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezető, Kalocsa Dóra, PR, Kommunikációs manager. 

Horváth Lajos a Szakképzési Centrum főigazgatója is hálás volt a felajánlásért
Fotó: Nagy Norbert 

Elsőként az intézmény igazgatója Oroszné Stefankó Éva köszöntötte a jelenlévőket. Aki elmondta, hogy nagyon hálásak és nagy segítségükre lesz a felajánlás az oktatásban, egészen pontosan az Informatikai és távközlési ágazatban tanulók számára. De hasznos lesz minden egyéb területen is, hiszen más szakmai képzésekben is egyre inkább nélkülözhetetlen a számítógép használata. Elmondta még azt is, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt az intézménybe jelentkezők létszáma, így minden tantermet és helyiséget maximálisan ki kell használni az oktatáshoz. Az igazgató kihangsúlyozta továbbá, hogy a BT. British Telecommunications céggel már régóta jó kapcsolatban vannak, és korábban is segítették már az intézményt felajánlásaikkal, és egyéb tanfolyamokkal is. Horváth Lajos a Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte, hogy mint fenntartónak rendkívül fontos, hogy a 21. századi oktatási eszközöket tudják használni a diákok. De ez nagyon nagy kihívást jelent, hiszen gyors tempóban fejlődik a terület. Xaviera Sancho, Country manager, a felajánlást adó cég képviseletében szintén a jó a hosszú ideje tartó jó kapcsolatot emelte ki az intézmény és a cég között, ami elmondása és reménye szerint több mint munka inkább egyfajta szeretetkapcsolat. 

A diákok gyorsan birtokba is vették az új eszközöket! 
Fotó: Nagy Norbert / FMH

A rendezvényen a moderátor és a közreműködők is egyaránt diákok voltak, akik több verssel és értékes gondolattal színesítették az alkalmat, illetve a teremátadás után kisebb fogadásra kerül sor az igazgatói irodában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában