Felhívás

2024.04.23. 14:00

Kastélykert rendezés - jó lenne, ha minél több helyi önkéntes venne részt a munkában!

Önkéntes napot szervez a Magyar Kertörökség Alapítvány május 4-én Iszkaszentgyörgyön az Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastély parkjába. Az egész napos munkára az ország minden tájáról érkeznek, de a helyiek részvételére mindenképpen számítanak!

Borsányi Bea

Az Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastély kertjében különleges növények is vannak

Fotó: FMH Archív ( Fehér Gábor)

„Magyarországon csaknem kétezer olyan kert van, amelyeket történeti szempontból – természeti, műemléki, kertépítészeti értékeik alapján – jelentősnek ítélnek a szakemberek” – olvasható a MKA honlapján. Talán éppen a nagy számosság miatt megtisztelő, hogy az iszkaszentgyörgyi kastély kertje azok közé tartozik, amelyre figyelmet fordít a társaság és érdemesnek tartja arra, hogy önkéntesekből álló csoportja annak rendbetételén, megszépítésén dolgozzon. Szép gesztus és az is szép lenne, ha a helyiek minél nagyobb számban vennének részt a május 4-i munkában. Ezért a falu polgármestere, Gáll Attila felhívással fordult az iszkaszentgyörgyiekhez. Ebben többek között így fogalmaz: „Amennyiben ez a nap sikeres lesz, az iszkaszentgyörgyi önkéntes nap, a kastély és a kastélypark híre az ország sok pontjára eljut és szakmai fórumokon lehet majd bemutatni, mint sikeres kezdeményezést, projektet. De ehhez Ti, iszkaszentgyörgyiek kelletek, nélkületek nem működik! Mi, akik nap mint nap csodálhatjuk a kastélyt és parkját, nekünk kell az önkéntességben élen járni!” – olvasható a közösségi oldalon közzétett bejegyzésben.  

A munka egész napos, május 4-én 9 órakor kezdődik (érkezés 8.30 órától). Eszközöket biztosítanak és szakértő munkacsoport vezetők osztják ki a feladatokat. Délben meleg ebéddel készülnek a résztvevők számára, akik este közösen fogyaszthatják el a „batyus vacsorát”, majd a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány munkatársainak előadásával zárul a nap. A munkán minden önkéntest szívesen látnak, ám a részvételt április 29-ig jelezni kell az [email protected] email címen. A polgármester reméli, sokan jönnek el a munkára a faluból is! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában