Húsvét alkalmából

2024.04.02. 21:14

Horgolt ajándékok az időseknek a női fogvatartottaktól

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet a ,,Börtön a városért" programsorozatok kapcsán került kapcsolatba a dunaújvárosi idősek otthonával, teljes nevén az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonaival.

Forrás: BVOP

Legyen szó tereprendezésről, virágültetésről, ünnepi köszöntőkről, az együttműködés évek óta szoros az intézet és az intézmények között- erről számolt be a pálhalmai bv. intézet. 

Mint azt kifejtették, a dunaújvárosi idősek otthonában naponta több száz idős emberről gondoskodnak. Az együttműködés keretében a bv. intézet a jeles ünnepek alkalmával meglepetéssel készül más és más intézmény, gondozotti csoport számára. Most Húsvétkor az I. számú Gondozási Központ számára szemüvegtokokat, horgolt ajándéktárgyakat adtak át. A központban működő Demencia Centrum idős gondozottjai részére a mélykúti objektumban elhelyezett női fogvatartottak készítették az ajándékokat. Idős korra sokan a magány érzésével élik mindennapjaikat. Ezt felismerve, és saját szeretteikre is gondolva telnek a fogvatartotti foglalkozások a személyi állomány tagjainak felügyeletével, ahol az ajándékok készültek és készülnek, hiszen közeleg az anyák napja.

Szerző: Molnár Emese (duol.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában