Ingatlancsere

2024.04.15. 17:00

Gárdonyé lesz a gyermekorvosi rendelő

Gárdony tulajdonába kerül a gyermekorvosi rendelő épülete. A városban jelenleg többszörös helyettesítéssel megoldott praxisról is szólt videóüzenetében a város polgármestere.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ingatlancserére készül a gárdonyi önkormányzat. A képviselő-testületi ülés napirendi pontja volt a téma, mely szerint a Szabadság utca 12. szám alatti gyermekorvosi praxis problémájára keres így megoldást a városvezetés. Tóth István, Gárdony polgármestere magyarázatot is adott arra, miért szükséges a csere és hogy milyen nehézséggel néz szembe jelenleg a város.

Mint fogalmazott videóüzenetében, nyugdíjba vonult a praxist működtető gyermekorvos, Heresznyei Gabriella doktornő, aki ugyan a továbbiakban is részt vesz a gyógyító munkában, de a teljes praxis ellátásában már nem. Helyettesítését egy Baja környékéről érkező orvos látta el, aki – mint Tóth István fogalmazott -, „Gárdonyban kiváló munkát végzett”, azonban, március 31-ével visszaköltözött Baja környékére. Az orvos tehát befejezte a munkát Gárdonyban, ám helyettesítése nem könnyű – vallotta be a városvezető.

A gyermekorvosi praxis ellátására jelenleg egy helyettesítő csapatot állítottak fel, amíg a praxisba nem tudnak állandó orvost felvenni. A munkában jelenleg is több orvos vesz részt, közben pedig a gyermekorvosi rendelő tulajdonjogáról is gondoskodni kellett. Az épület, ahogy a praxisjog is, a nyugdíja vonult doktornő tulajdonában van, akitől a város átveszi az ingatlant, cserébe egy irodahelyiségért. Mindkét ingatlan értékbecslése megtörtént – hangsúlyozta a polgármester, ahogy azt is: az érték-különbözetet – mivel az iroda többet ér -, a doktornő természetesen kifizeti. Így a továbbiakban az önkormányzat tulajdonába kerül a gyermekorvosi rendelő épülete. A következő nagy feladat pedig az lesz, hogy találjanak állandó gyermekorvost Gárdonyba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában