Átvállalja a sürgősségi ellátások költségeit az önkormányzat

2024.04.04. 14:00

Fogas kérdés Kálozon – megvan az átmeneti megoldás!

Január 1-jével megszűnt az fogorvosi ellátás Kálozon és egyelőre nem találtak végső megoldást a pótlására. A helyzetet bonyolítja, hogy az időközben nyugdíjba vonult fogorvos és családja ezidáig nem vált meg a praxistól, így legkésőbb év végéig várnia kell az önkormányzatnak, míg megpályáztathatják az állást, amikor is visszaszáll a tulajdonjog a településre. Addig is egy átmeneti megoldást sikerült találnia a helyi képviselő-testületnek.

Kecskés Zoltán

Átmeneti megoldást talált a kálozi önkormányzat a fogorvosi kérdésre.

Fotó: Vas Népe / Archív

Mindezekről a község polgármestere, Weisengruber Imre számolt be a FEOL megkeresésére, aki részleteket is elárult arról a fehérvári együttműködésről, amellyel a lakókat igyekeznek támogatni.

– Megállapodást kötöttünk a JandaDent Kft-vel (Székesfehérvár, Prohászka Ottokár út 17.) a kálozi lakosok sürgősségi fogászati ellátásának biztosítására április 4., azaz a mai naptól egészen a hónap végéig próba jelleggel. Amennyiben beválik és mindkét fél nyitott a további együttműködésre, akkor ezt meghosszabbítjuk. Az együttműködés értelmében  a sürgősségi ellátások költségeit – gyógyszerrendelés, foghúzás, gyökérkezelés megkezdése (gyökércsatorna megnyitása, gyökércsatorna gyógyszeres kezelése) –  Káloz Község Önkormányzata vállalja – mondta a településvezető. Hangsúlyozta továbbá, hogy a szolgáltatás igénybevétele előzetes telefonos bejelentkezés alapján történik a 06/30/ 927-9494-es telefonszámon.

Az önkormányzat által közzé tett közlemény pedig arra is kitér, hogy a gyökértömés készítése (gyökérkezelés befejező lépése), fogtömés, pótlás készítés fogkő eltávolítása és a további kezelések nem tartoznak a sürgősségi ellátás keretébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában