A közbiztonságért

2024.04.24. 19:00

Figyelő SZEMek kerestetnek a faluban

Csókakőn mindig jó volt a közbiztonság, ami többek között a polgárőrségnek és a faluban kiépített kamerarendszernek is köszönhető, ám ha ez nem lenne elég, megalakult a SZEM.

Borsányi Bea

Ha egymásra is figyelünk, az tovább fokozhatja a közbiztonságot

Fotó: FMH Archív (Pesti Tamás)

A SZEM, vagyis a Szomszédok Egymásért Mozgalom, olyan társadalmi kezdeményezés, melynek fő célja a lakóközösségek biztonságának javítása. A kezdeményezés a polgárőrségtől indult. – Az egész lényege a figyelés, a figyelem. Ha valaki pl. idegen alakokat, ismeretlen autót lát a faluban gyanúsan mozogni, figyelmeztetni tudja a csoport tagjait, illetve azzal, hogy mondjuk odalép hozzájuk és megkérdezi, segíthet-e, akár azt is közvetíteni tudja, hogy ebben a községben az emberek figyelnek egymásra – foglalta össze röviden a lényeget Fűrész György, polgármester. 

A mozgalom keretében a legnagyobb közösségi oldalon csoportot is létrehoztak, amely kizárólag csókakői lakosok számára érhető el és amelyen keresztül könnyen és gyorsan, sok emberrel megosztható az információ. A polgárőrség vezetője, Fináncz Imre, úgy fogalmazott, reményeik szerint a Szomszédok Egymásért Mozgalom hozzájárul a közösség összetartozásának erősödéséhez és a helyi lakosok egymás iránti segítőkészségének növekedéséhez is és azt is remélik, egyre többen figyelnek majd a másikra a vár alatti településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában