Arcanum

2024.04.10. 21:00

Fejér évfordulós emlékei

Szanyi-Nagy Judit

Palántákat nevelnek

„A háztáji zöldség- és gyümölcstermelés fellendítésére a Mezőföldi Egyesült Áfész központi kertészetet és palántanevelő telepet létesített Mezőfalván” – írta meg címlapján az 1974. április 10-én megjelent hírlap. Hozzátéve: „Az áfész nyolc községben hatezer tonna zöldárut vásárolt fel tavaly a háztáji gazdaságokból, az idén a zöldségtermelést ingyenes palántaellátással segíti.”

A legjobbak jutalma

„– Előreléptünk a szakmai színvonal növelésében – mondotta Demeter Béla, a Videoton műszaki igazgatója a hét elején megtartott KIM, KIK és KIT egyéni munkaverseny-mozgalom értékelésén” – írtuk ötven éve. „A múlt évben a 44 jelentkező fiatal közül 41-en készítették el a szakdolgozatukat, amelyek alapján a legjobbak kiváló címet és pénzjutalmat kaptak. Négy kategóriában 14 mérnök, 6 közgazdász, 5 szaktechnikus és 19 technikus munkáját tették mérlegre. A mérnökök között első lett Szmolnik János, a közgazdászok között Leiner Józsefné, a szaktechnikusoknál Ujj Ervin, a technikusoknál pedig Garab László.” Jutalmuk négy- és ötezer forint volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában