„Már több éve történt, de még mindig fáj..."

2024.04.13. 09:10

Emlékfutás a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére (frissítve, videóval!)

A tragikus, máig felfoghatatlan balesetben elhunytaknak állított emléket a Brunszvik kastélyparkban rendezett szombati emlékverseny, amely korán, reggel hét órakor rajtolt el a 12 órás, országos magyar bajnokságnak minősülő versenyszámmal. Mindemellett rövidebb időtartamú számokban is elindultak a lelkes futók a nap folyamán.

Kecskés Zoltán

Több név is rajthoz állt, köztük Kádár Kitti, Arany futómű díjas futó is, aki a tavalyi év után ismét győzni tudott.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

 A verseny a főszervező testvérérének és unokaöccsének nevét viseli, akik 2017-ben a veronai buszbalesetben mentek el. A Havasi Gyopár Futó Egyesület szervezésében megvalósuló esemény, a Fehér Enikő és Vörös Balázs Emlékversenyt, immáron hatodik alkalommal rendezték meg. 

Ismét összefogott a futótársadalom: megható pillanatok és kiemelkedő teljesítmények Martonvásáron.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Fehér László István, elcsukló hangon mesélt a FEOL-nak a nagyszabású esemény mögött meghúzódó sajnálatos tragédiáról: – Nekem ez a megmérettetés nagyon sokat jelent, amikor a futótársadalom összefog és évről évre eljön ide, hogy teljesítse  a park 1360 méteres körét minél többször, a 18 elhunyt, többségében 16 éves gyerek emlékének adózva. Már több éve történt a tragédia, de még mindig fáj... Persze az esemény sportértéke óriási, hiszen immáron harmadik éve országos bajnokság a 12 órás versenyszám, de az emlékverseny mivolta most a legfontosabb – fűzte hozzá a Fehér László István a reggeli rajtot követően. 

A legjobbakat serleggel is jutalmazták!
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Az esemény fővédnöke Bérces Edit kétszeres világ- és Európa-bajnok ultrafutó, aki a kezdetek óta a kezdeményezés mögött áll. Ő szintén ott volt a helyszínen és árgus szemekkel figyelte a résztvevőket, akik közül három férfi is 100 kört, vagy a fölött futott az 1,36 km hosszú pályán. Név szerint Benke György, Beda Szabolcs és Toldi Péter. Az idei évben az érmek mellett már trófeát is kaptak a legjobbak!

Ami az eredményeket illeti: A szervező Havasi Gyopár Egyesület több futója is kiváló teljesítménnyel rukkolt elő hazai környezetben. Az 1 órás futamban Molnár Sándor győzött, de Fülöp-Wittmann Krisztina 12 órás OB 4. és Wizserálek Gábor 12 órás OB 5. helyét is ki kell emelnünk a Havasi Gyopár FE tagjai közül, nem megfeledkezve, élete első ultráját futó Csizmadia Istvánról sem, aki 59 évesen, 47 kilométert teljesített hat óra alatt. Mindemellett látványos és kiemelkedő teljesítményeket hozott a 12 órás nyílt és magyar bajnoki verseny is. A 12 órás Ultrafutó Magyar Bajnokságban Györkös Virág és Benke György örülhetett, utóbbi szoros küzdelemben lett első Beda Szabolcs előtt. Addig a nyílt kategóriában mind a női, mind a férfi győztes – Kádár Kitti és Toldi Péter – köröket verve üldözőire diadalmaskodott, így hatalmas taps kíséretében állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK ITT!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában