Választás

2024.04.21. 19:10

Szombaton elkezdődött a kampány és a jelöltállítás Fejérben is

A június 9-i választásokra készülve újabb szakaszhoz értünk, ugyanis április 20-án megkezdődött a kampányidőszak (amely egészen a szavazás napjáig, a szavazóurnák lezárásáig tart).

Feol.hu

Fotó: VN/Archív

A kampány kezdetével nyílt meg a lehetőség arra, hogy a Helyi Választási Irodán felvegyék azokat a hivatalos nyomtatványokat a voksoláson induló kívánó jelöltek, amelyre a választópolgárok támogatói aláírását gyűjthették. A polgármester-jelöltséghez 300, a képviselő-jelöltséghez pedig átlagosan 35 ajánlás szükséges a tíz egyéni választókerületből. Ha összegyűlik a szükséges ajánlások száma, akkor azokat leellenőrzi a választási iroda, és amennyiben a Helyi Választási Bizottság is mindent rendben talál, akkor dönteni fognak a jelölt nyilvántartásba vételéről, onnantól kezdve pedig hivatalosan is jelöltté válik.

Ez a jelöltállítási szakasz május 6-án 16 óráig tart, eddig van lehetőség megszerezni a szükséges ajánlások számát azoknak, akik indulni akarnak az önkormányzati választáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában