Közlekedési szakkör az iskolában

2024.04.09. 15:00

Diákoknak a balesetmentes közlekedésről Soponyán

A soponyai Zichy János Általános Iskolában nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok komplex közlekedési ismeretekkel rendelkezzenek.

V. Varga József

A balesetmentes közlekedésről Májer László rendőr őrnagy tartott előadást a diákoknak

Fotó: Az iskola

Az intézményben hosszú évek óta működik közlekedési szakkör, Molnárné Strohéber Zsuzsanna tanítónő, igazgatóhelyettes vezetésével. Az iskolában ugyanis úgy vélekednek, hogy a mind hatékonyabb baleset-megelőzés érdekében már kisgyermek korban el kell kezdeni a tudatos közlekedésre nevelést, melynek elsődleges célja, hogy a gyerekek megismerjék a közlekedési helyzeteket és veszélyforrásokat.

– Iskolánk a balesetmentes közlekedés érdekében kiemelt feladatának tekinti, hogy megtanítsa a diákoknak a helyes közlekedés szabályait, hiszen egyre több gyermek érkezik kerékpárral, rollerrel az intézménybe – mondta el lapunknak Hollósi Lászlóné Anikó iskolaigazgató. – A közlekedésbiztonsági napon Májer László rendőr őrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa tartott előadást az alsós és felsős tanulóinknak, ezzel is bővítve a nebulók ismereteit a közlekedési szabályok betartása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában