Háttérbe szorult a szokásjog

2024.04.09. 11:31

Büntetésre számíthatnak a tilosban parkolók

A szokásjogot – úgy tűnik – ismét felülírta a KRESZ. A közterület-felügyelet szakemberei feljelentéssel „jutalmazták” a Vasvári Pál Gimnázium mellett merőlegesen, tiltott helyen parkoló autók tulajdonosait.

Héjj Vivien

A megállást tiltó tábla ellenére rendszeresen megtelik az út menti "parkoló"

Fotó: Héjj Vivien

„Itt parkolok tíz éve, és sosem volt gond” – hangzik el oly sokszor az indok, amikor egy-egy tiltott helyen parkoló autóra rákerül az a bizonyos cédula. Talán hasonlóan gondolkodnak azok is, akik a székesfehérvári vasútállomás előtt, közvetlenül a Vasvári Pál Gimnázium mellett – a parkolózónán kívül eső területen – tették le autóikat.

A látvány nem új keletű, rendszeresen „telt házas” a vasút mögötti ingyenes parkolóhoz vezető bejáró út jobb oldala. Bár a kihelyezett megállni tilos tábla egyértelműen fogalmaz, mégis nagyjából tíz autó állt a területen kedden délelőtt is.

A járművek tulajdonosait kellemetlen meglepetés érheti, ugyanis a közterület-felügyelet munkatársai is a helyszínre érkeztek a reggeli órákban, s a tiltott helyen parkoló autókra figyelmeztető cédulákat helyeztek, melyek szerint szabálytalan parkolásért a tulajdonos távollétében feljelentést tettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában