Képzés

2024.04.12. 19:00

Bántalmazás elméletet és szülőkkel való kommunikációt is tanulhatnak a fehérvári bölcsődei, óvodai dolgozók

Bántalmazás-elméletet, szülőkkel való kommunikációt és szakmai önbizalomerősítő gyakorlatokat is tanulhatnak májustól a Székesfehérvár bölcsődéinek, óvodáinak munkatársai. A szombati képzéseket a város finanszírozza.

S. Töttő Rita

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A város kisgyermekekkel foglalkozó intézmény hálózatában – tehát a bölcsődékben és óvodákban - dolgozó szakemberek számára szervez szakmai esetmegbeszélő és workshop programokat, képzéseket Székesfehérvár önkormányzata a közeljövőben – jelentette be Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján. A képzésről – melynek bekerülési költsége 4 millió forint -, az áprilisi közgyűlésen dönthetnek a város képviselői, s a tervek szerint májusban már indulhatnak is a foglalkozások. A képzés terveit és programját ugyanis egy munkacsoport keretében már kidolgozták a szakemberek és a város vezetői.

Mészáros Attila alpolgármester kifejtette: a székesfehérvári kisgyermekekkel foglalkozó észlelő- és jelzőrendszeri intézmények erősítése fontos cél a sérülékeny csoportok bántalmazásának felismerése, a bántalmazás megelőzése tekintetében. A részletek kapcsán elmondta: a program két – egy elméleti és egy gyakorlati - modulból áll, melyek keretében kétszer három órában tartanak a kiscsoportos, tizenkét-tizenöt fős foglalkozások. Az idén májusban induló, szombati napokra tervezett képzések 2025 tavaszáig tartanak, s valamennyi, a város által fenntartott bölcsődében és óvodában dolgozó szakember számára lehetőséget adnak a szakmai fejlődésre. az Alba Bástya Család és Gyermekjóléti Központ szakmai szervezésében megvalósuló képzés során szó lesz a gyermekvédelmi rendszerről, bántalmazás-elméletről, de lesznek esetmegbeszélések, szülőkkel való kommunikációs tréningek és a szakmai önbizalom erősítését szolgáló foglalkozások is – az összesen 44 képzési alkalom során.

- Nagyon pozitív volt az erre vonatkozó visszajelzés, a kollégák vállalták a szombati képzéseket, mert, mint fogalmaztak, nagyon fontosak számukra ezek a témák – tette hozzá Mészáros Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában