WellOSyst Program

2024.04.02. 17:47

Az idősödés nem egyenlő a leépüléssel!

Szakmai találkozót tartott a Székesfehérvári Idősödésügyi Tanácsadó Testület április 2-án, kedden az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban, ahol a WellOsyst modell létrejöttéről és jövőjéről beszélgettek a jelenlévőkkel.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idősödés nem egyenlő a leépüléssel és az öregedés negatív hozadékaival. Ha az érintettek tesznek érte, akkor a jóllétről is szólhat – voltaképpen ez a WellOSyst Program. Ezt hivatott elősegíteni és elérni. A Székesfehérvári Idősödésügyi Tanácsadó Testület kedd délután tartott szakmai találkozóján Farnady Judit, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány projektvezetője a kezdeményezés kezdetéről elmondta: 2020-ban még csak elméleti síkon beszélgettek arról, hogy szeretnének indítani egy olyan projektet, amelyben az idősek vannak a főszerepben, közülük is a 55-75 év közé eső korosztály. Majd a szakmai együttműködéseknek és a támogatóknak hála az idei évre elérkeztek oda, hogy Székesfehérváron kiépült egy olyan idősödésügyi jólléti rendszer, amely fókuszában a fent említett korosztály áll. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A projektvezető mellett Wéber László, a szakmai találkozó egyik előadója arról beszélt a jelenlévőknek, hogy az úgynevezett ezüstgeneráció, azaz a 55-75 év közöttiek gondolkodásán és szemléletén múlik szinte minden, hiszen a támogatók és az őket segítő közeg mellett ők azok, akik a legtöbbet tehetnek a jóllétükért. 

A délután folyamán a résztvevők további előadásokat hallhattak a témában és megoszthatták benyomásaikat a programmal kapcsolatban. 

Az eseményen részt vett Mészáros Attila alpolgármester is.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában