Digitális Témahét

2024.04.23. 11:00

Az idei hét témája a város volt

Számtalan érdekes és izgalmas munka született a rendezvényen.

Bokányi Zsolt

Fotó: az iskolától

Az idei évben is részt vett a Sárszentmiklósi Általános Iskola, az országosan megrendezett Digitális Témahét programjaiban. A témahétre ebben az évben a „Város” témakörrel készültek a diákok és a felkészítő tanáraik. Sorsot húztak, és így dőlt el, hogy ki melyik várost fogja bemutatni. A verseny alkalmával mindenki egy-egy várossal foglalkozott. Így az 5.a Debrecen, 5.b Esztergom, 6.a Pécs, 6.b Eger, 7.a Székesfehérvár, 7.b Szekszárd, 8.a Szeged, 8.b Sopron várost kapta. 

A résztvevő osztályok feladata az volt, hogy a tanórákon gyűjtött információkat (hírességek, érdekességek, népesség, énekesek, zenék, sportolók) a megadott városokról bemutassák. A versenyen részt vettek az alsós tanulók is, ők feladatlapok, keresztrejtvények, szókeresők kitöltésével, városok rajzolásával és megépítésével, szófelhők készítésével és online puzzle kirakásával foglalkoztak a Digitális Témahéten. A témahét csütörtöki napján az informatika szakkörösök érdekes bemutatót tartottak az alsós évfolyamoknak. Életre keltették a robotokat és ezek megépítéséről, működéséről tartottak egy kis beszámolót. A gyerekek, az otthon összerakott LEGO járműveket vitték az iskolába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában