Tisztelet

2024.04.08. 18:00

A szerzetes nővér szülőházánál avattak emléktáblát

Emléktáblát kapott Fehér Anna, Erzsébet rendi szerzetes nővér, a látás és halmozottan sérültek oltalmazója, melyet a hétvégén avattak fel vértesacsai szülőházánál.

Feol.hu

Az emléktáblát Tallér Krisztián atya áldotta meg

Forrás: Vértesacsa Község Önkormányzata

Fehér Anna 1947-ben született, maga is látássérült volt. Családjával 1959-ben költözött Budapestre, ahol érettségi után a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán tanult tovább. Egyházi kapcsolatai miatt azonban kizárták, így diplomáját csak később, 1979-ben szerezhette meg. Pedagógusként hét évet dolgozott a Vakok Iskolájában, időközben titokban tett szerzetesi fogadalmat. 1982-ben alapította meg a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonát - ma már óvodája és iskolája is van -, aminek közel 40 évig igazgatója is volt. Az intézetbe az országban egyedülálló módon mozgásszervi fogyatékossággal élő látássérült gyermekeket is befogadnak.  Anna nővér 2021-ben Covid fertőzés következtében hunyt el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában