Országos Elsősegélynyújtó Verseny

2024.04.25. 13:30

A Magyar Vöröskereszt Elsősegélynyújtó Versenyének vármegyei fordulóját tartották az Árpádban

A Magyar Vöröskereszt Országos Elsősegélynyújtó Versenyének vármegyei fordulóján mérhették össze tudásukat a versenyzők április 25-én, csütörtökön a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Déri Brenda

A diákoknak szituációs állomásokon kellett helytállniuk.

Fotó: Déri Brenda / FMH

Idén 52. alkalommal rendezte meg Országos Elsősegélynyújtó Versenyét a Magyar Vöröskereszt. Ennek tartották vármegyei fordulóját az Árpád Szakképző Iskolában, mely során az induló csapatoknak különböző szituációs állomásokon kellett bevetniük tudásukat. Szücsné Szigeti Hedvig a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezetének igazgatója a helyszínen elárulta, hogy a mostani, megyei fordulón a területi forduló továbbjutói versenyeztek gyermek, valamint ifjúsági kategóriában. 

– 5 csapat méretteti meg magát 5 állomáson, ezek közül négy szituációs, egy pedig ügyességi. Vannak imitátoraink, akik élethűen előadják, hogy milyen sérüléseik, rosszulléteik vannak, a versenyzőknek pedig ez alapján fel kell ismerni a tüneteket és ellátni a ’sérülteket’. Minderre állomásonként 10 percük van. A mentőtisztekből álló szakmai zsűri végig, a feladat alatt a látottak alapján pontozza a diákok teljesítményét. Majd a pontok összeadódnak és kategóriánként a legtöbb pontot összegyűjtő csapat jut tovább az országos döntőbe, ami szeptemberben lesz Kecskeméten – tudtuk meg a részletekről.

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az 5 állomás egyikén ügyességi feladatot kellett abszolválniuk a versenyzőknek, melynek tétje a különdíj megszerzése volt. A diákoknak fel kellett venniük egy úgynevezett ’részeg szemüveget’ és végigmenni egy ügyességi pályán. Ám ezt nem a mentőszolgálat munkatársai, hanem Illés Mihály rendőr alezredes felügyelte. 

A versenyzők között voltak dunaújvárosiak, móriak és székesfehérváriak is. 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában