Forgalmi helyzet

2024.03.12. 15:30

Velence tovább lassulhat: újabb nekifutás a közlekedésben

Újabb területeket akar bevonni a 30-as övezetbe a velencei önkormányzat. Igényeket, panaszokat, ugyanakkor józanságot is emlegetve közben.

S. Töttő Rita

A főutakhoz nem nyúlnak, de az önkormányzati fenntartású utak közlekedési rendjével tervei vannak a velencei önkormányzatnak

Fotó: FMH-archív / S. Töttő Rita

Úgy fest, nem sikerült megoldania az önkormányzatnak az évek óta fennálló forgalmi nehézségeket Velencén. Legalábbis erre enged következtetni az a felhívás, melyben másfél év után ismét közlekedési panaszok miatti változtatások tervezését pedzegeti. A 2022. szeptemberében bevezetett változtatások egyik magyarázata az volt, hogy Velence útjai (autósai?) szerintük nem alkalmasak arra, hogy az átlag 50 km/óra sebességet megengedjék, így hát már akkor sem nyerték el túlzottan a lakosság egy részének tetszését. Várható volt, hogy egy hasonló felvetés ismét „kiveri a biztosítékot”.

Akkor főképp az Újtelep volt fókuszban, most viszont, a közlemény szerint az „Ófalu településrészen a fennálló közlekedési problémák enyhítése érdekében, valamint az ismételt lakossági panaszokra adott válaszként 30 km/h korlátozott sebességű övezet kijelölésére tesz javaslatot az önkormányzat.” Ezúttal tehát a terv az, hogy 30-as övezetbe kerüljön az Enyedi utca, az Enyedi köz, a Fő utca, a Tulipán utca, továbbá a Pannónia utca. Ezúttal is az áll a közleményben, hogy várják a meglátásokat (postai úton a 2481 Velence, Tópart utca 26. szám alatti címen, illetve elektronikus úton a [email protected] e-mail címen), mégpedig május 10-ig.

A város úgy látszik, két táborra szakadt ebben a kérdésben: vannak, akik szerint nem a 30-as övezet a megoldás, hanem a konstruktív átalakítás vagy a fekvőrendőr, mások szerint viszont az 50-es sebességet elég lenne betartatni. Az önkormányzat is „igények”-ről beszél, amikor azt írja válaszában, hogy „A közlekedési reform bevezetése vitathatatlanul szükséges, adaptálódnunk kell az igényekhez,…”, de közben „józanságot” javasol. Állítják, „az ismételt lakossági panaszok, az autósok nem megfelelő közlekedési szokásai végett” tervezik a forgalmirend-változtatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában