Megkezdődnek a munkálatok

2024.03.06. 15:30

Vége a sötét estéknek Nadap ezen utcáiban

Közvilágítást kap Nadap legújabb, eddig sötétben „tapogatózó” településrésze. A munkálatok a napokban megkezdődnek, két hétig tartanak.

S. Töttő Rita

Illusztráció!

Fotó: pexels.com

Nadap újonnan parcellázott területein, a település legújabb lakóövezetében kerül sor a közvilágítás kiépítésére a közeljövőben. Köteles Zoltán, Nadap polgármestere a feol.hu-nak elmondta: az Erdőkerülő, a Tölgyes, a Galagonya és Bodza utcákban, továbbá az Akácfa soron, valamint a Zengő park játszótéren jelölték ki a földmérők annak a tizenkilenc lámpatestnek a helyét, melyek telepítése várhatóan holnap meg is kezdődik. A tervek szerint két hét alatt kerülnek a helyükre a hat méter magas, 40 Watt teljesítményű lámpák, melyek 4800 lumen fényerővel világítják be a környezetüket.

- Nagy szükség volt a közvilágításra ezen a területen, ugyanis teljes sötétségben voltak az itteni utcák. Napelemes közvilágítás lesz, melynek a kivitelezése közel 8 millió forintba kerül, melyet az önkormányzat saját büdzséből finanszíroz – árulta el a település vezetője, hozzátéve: hosszú garanciával rendelkező lámpatesteket választottak, amelyek akkor is világítanak, ha három napig egyáltalán nem süt a nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában