Először, de nem utoljára

2024.03.07. 13:00

Vállalkozói találkozó: fontos adózási kérdések hangoztak el a városházán

Közös fórumra hívták a helyi gazdasági szektor képviselőit a székesfehérvári városháza dísztermébe, hogy első kézből kaphassanak információkat a résztvevők a 2024 évi adóváltozásokról.

Kecskés Zoltán

Szeőcs Kornél igazgató előadásával kezdődött a szakmai program a fehérvári városházán.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

Ebben a jelenlegi felgyorsult világban, ahol az adójogszabályok folyamatosan változnak, fontos hogy a vállalkozások naprakész, átfogó és releváns információkat kaphassanak  a hatályos jogszabályváltozásokról és aktualitásokról – mondta a résztvevőket köszöntve  Deák László,  a PwC Magyarország üzletágvezető cégtársa hozzátéve, hogy bár először rendez a PwC e témában szakmai találkozót Fehérváron, de reményeik szerint nem utoljára.

Deák László,  a PwC Magyarország üzletágvezető cégtársa köszönti a megjelenteket.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

A városnak fontosak a fejődni képes, fejlődni vágyó gazdasági szereplők – mondta Cser-Palkovics András polgármester az “Adózás 2024 - Az áfától az idegenrendészetig” című rendezvény megnyitóján. Kiemelte, hogy Székesfehérvár önkormányzata fontos feladatának tekinti a párbeszédet a vállalkozásokkal, továbbá olyan környezet megteremtését, melyben versenyképesek lehetnek a gazdasági szereplők, akik a helyi és a környékbeli családok egzisztenciáját biztosítják és  hozzájárulnak Székesfehérvár fenntartásához, fejlődéséhez. A városvezető az agglomerációt tekintve kiemelte, Budapest után a második legnagyobb ingázó munkavállalói kör Magyarországon, éppen Székesfehérváron van. Hangsúlyozta azt is, hogy a város nem csak múltjára, a magyar történelemben betöltött szerepére lehet büszke, de jenlegi gazdaságára, ipara szerkezetére, a vállalkozások nagyságára és egyáltalán a magyar gazdasághoz, sőt Közép-Európa gazdaságához való hozzájárulás mértékére egyaránt.

Cser-Palkovics András: Ez a város a gazdaságából, azt is mondhatnám, hogy a vállalkozásaiból él. Akkor tudunk növekedni és fejlődni, hogyha az itt levő gazdaság növekszik és fejlődő képes.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

A köszöntőket követően a PwC adószakértői ismertették a hatályos jogszabályváltozásokat, aktualitásokat, valamint az érdeklődők a karbonvámról, a munkavállalók és a magánszemélyek adózásáról is hallhattak többek között előadást, sőt, a résztvevők kérdezhettek is a kerekasztal beszélgetés alkalmával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában