Tojásokat cseréltek

2024.03.31. 16:30

Tanultak is tojásvadászat közben a Sóstón Székesfehérváron

A Sóstói Látogató Központ húsvéti programot szervezett a gyerekeknek, családoknak. Húsvét vasárnapján és a locsolás napján is várták a gyerekeket, családokat.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mintegy 60 fő gyülekezett a Sóstói Látogató Központban, hogy egy igazi szabadtéri és egyben húsvéti eseményen vehessen részt az ünnepi vasárnapon.

- Egy kis kosárkészítéssel kedveskedtünk a hozzánk érkezőknek, akik előtte regisztráltak a programra. Amint elkészült a kis papírkosár, amit gondosan kibéleltünk krepp papírral, elmentünk a területre, egy kisebb túrára, ahol tojásokat kell keresnie a gyerekeknek. A bajba jutott állatoknak segítve kapják meg a csokitojásokat a résztvevők - mondta Veszeli Dorottya, környezeti nevelő, aki számos madárfaj tojását, annak színét, méretét tanította meg játékos módon a gyerekeknek. A madarak tojásait megkeresve jutottak hozzá a tó körül vadászó gyerekek a csokitojásokhoz. 

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

- Hétfőn is várjuk a hozzánk látogatókat. Akkor külön programmal nem készülünk, de szabad játéklehetőséget biztosítunk, jó idő esetén. A tavaszi szünetre való tekintettel lesz még egy családi délelőttünk szombaton, amire szintén várjuk nagy szeretettel az érdeklődőket - invitálta a családokat Veszeli Dorottya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában