Nem lélegzett

2024.03.12. 12:00

Születésnapján mentették meg a Fejér vármegyei férfit

Családja kezdte meg annak a Fejér vármegyei férfinek az újraélesztését, aki épp aznap ünnepelte születésnapját. A mentők megérkeztek, megmentették, így mostantól március 8-án dupla születésnapot ünnepelhet!

S. Töttő Rita

Fotó: OMSZ Facebook

Egy március 8-i, Fejér vármegyei esetet osztott meg közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Egy 80 év körüli férfi, aki otthon töltötte a születésnapját, péntek délutáni pihenője közben lett rosszul, a furcsa hangvételre lett figyelmes a család egyik kisgyermeke. A mentőszolgálatot hívták, s közben megkezdték a férfi újraélesztését. A közlemény szerint „a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett. Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a családot, akik egymást váltva küzdöttek a férfi életéért. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában