Lakossági bejelentés

2024.03.05. 11:37

Szennyezőanyaggal telítődött meg a Gugásvölgyi záportározó gyűjtőcsatornája (frissítve)

Lakossági bejelentés érkezett vasárnap a Városgondoksághoz, miszerint fehér színű és vegyszerszagú a kubikgödörnél található vízgyűjtő csatorna vize.

Déri Brenda

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

A Városgondnokság munkatársai a bejelentést követően kivonultak a helyszínre és megállapították, hogy valóban jelentős mennyiségű szennyezőanyag került a vízbe. Értesítették a szakhatóságokat, akik aztán megkezdték a hatósági vizsgálatokat is. Rövid időn belül pedig megtalálták a szennyezést okozó céget, akik elvileg még hétfőn elkezdték az okozott kár elhárítását – írja honlapján a Városgondnokság. 

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Továbbá azt is felidézték, hogy utoljára 2022 februárjában észleltek hasonló mértékű szennyezést ugyanezen a területen és csakúgy, mint most akkor is a szennyező cég saját költségén mentesítette a területet. Ilyen esetben ugyanis – tudtuk meg Bozai István, városgondnoktól – amikor kiderül a szennyező kiléte, a mentesítés költségei őt terhelik, amelynek összege akár több millió forint is lehet. Ha azonban nem sikerül kideríteni, hogy ki okozta a kárt, a költségeket a Városgondnokságnak, vagyis Székesfehérvárnak, a székesfehérváriaknak kell állniuk.

Mint írják visszatérő probléma a város csatornáinak szennyezése, évente több alkalommal is kell ezzel a problémával foglalkozniuk.

Frissítés

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a szennyeződés hogyan kerülhetett oda, illetve pontosan milyen szennyezőről van szó, így megkerestük a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, akik arról tájékoztatták a feol.hu-t, hogy a bekövetkezett eseményt jelenleg a társszervek bevonásával vizsgálják. 

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában