Gratulálunk!

2024.03.27. 07:30

Székesfehérvári negyedikesek országos sikere

Tehetséggondozás a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskolában: idén is megrendezték a MCC FIT kaland Tehetségversenyt.

Feol.hu

Fotó: Az iskola

Az intézményvezetőtől megtudtuk, több mint száz csapattal zajlottak a helyi- és vármegyei fordulók, végül a legjobb tíz mérhette össze tudását az országos döntőben Budapesten. 

- A verseny célja egy olyan komplex, több tudományterületet felölelő tanulmányi csapatverseny megvalósítása, amely rendhagyó módon a teljes Kárpát-medencei negyedikes általános iskolás korosztályt szólítja meg. A verseny témája idén Mátyás király udvara volt, amely a négy részfeladat irányvonalát is meghatározta - mondta el a feol.hu-nak Makainé Vida Bernadett. A többi között ezúttal a népmesék világát kellett alaposan felfedezni annak, aki csatlakozni szeretett volna a reneszánsz időutazásba. Hozzátette: például el kellett képzelni Mátyás király udvarát, a korabeli öltözékeket, a helyi viseleteket, szokásokat, jellegzetességeket, mindezt a három fős csapatokban, közös projektmunkával.

A Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskolából több csapat is készült, és egy be is került az országos döntőbe, ahol a negyedik helyezen végeztek. A névsor: Sümegi Léna, Kalmár Anna, Lőrincz Noémi – a 4.b osztályos csapat tagjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában