Újabb szennyvízválság Sárkeszin avagy rejtély a föld alatt

2024.03.13. 17:34

Már megint valami “bűzlik” Dániában

Valójában nem kell ilyen messzire menni. A Sárkeszin élőknek ismét szembe kell nézniük a már jól ismert problémával: a Petőfi utcában a szennyvízcső a hétvégén ismét meghibásodott.

Hajdú Marianna

Szerda délután még folytak a helyreállító munkálatok Sárkeszin a Petőfi utcában

Forrás: Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

A hétvégén a Petőfi utca 28 szám előtt az út menti árok nem éppen illatos és higiénikus szennyvízzel telítődött. Ez a probléma nem először ütötte fel a fejét ezen a helyen, ugyanis néhány hónappal ezelőtt ugyanitt már voltak gondok a vezetékkel. Akkor a szolgáltató szakemberei hosszasan keresték a hiba forrását, mir megtalálták. A helyzet ismétlődése aggodalomra ad okot az itt élők körében. 

A település polgármestere, Kőhegyi László miután bejelentést kapott a problémáról, a feol.hu-nak adott tájékoztatása szerint, azonnal értesítette a Fejérvíz ZRT.-t a problémáról, de a gépek csak hétfő délelőtt érkeztek meg a helyszínre, ekkor kezdődtek meg a szükséges javítási munkálatok. Hétfőn reggel mi is érdeklődtünk a szolgáltató cégnél, hogy mi történt Sárkeszin az említett helyszínen.

Érdeklődésünkre a Fejérvíz Zrt. válasza a helyzet kapcsán végül csak majdnem két napos várakozás után érkezett meg, amelyből nem sok részlet derült ki. Megtudtuk, hogy a szennyvíz nyomócső-meghibásodás javítása már folyamatban van, sőt, mire válaszuk megérkezett el is végezték azt, de a szolgáltató nem nyilatkozott arról, hogy mi okozhatta az ismételt meghibásodást.

A helyreállítási munkálatok állása szerint a megbontott útszakasz még szerdán délután is el volt kerítve, és a helyreállítási munkálatok folyamatban voltak. Azonban pontos információt arról, hogy mikor lesz ismét teljesen használható az érintett útszakasz, nem kaptunk. Ez az információhiány különösen azok számára okoz problémát, akik naponta használják ezt az útvonalat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában