Egyenlő esélyekkel

2024.03.10. 18:30

Program a Székesfehérvári Dialízisközpontban a vese világnapján

Ismeretterjesztő programmal kapcsolódott a vese világnapjához a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház - írtuk meg a feol.hu-n korábban. Ahogy beharangoztuk, ennek apropóján, Zakar Gábor nefrológus főorvos tartott előadást szombaton a dialízisközpontban.

Feol.hu

Fotó: Bácskai Gergely

Az idei világnap központi témája az volt, hogy mindenkinek egyenlő esélyeket és optimális gyógyszeres kezelést biztosítsanak a vesék egészsége érdekében - írta meg a szekesfehervar.hu, ahogy azt is, hogy Zakar Gábor előadásában arra fókuszált, hogy hogyan vehetnek részt a leghatásosabban a betegek a saját, igazán sikeres kezelésükben. A cikk arról is informál, hogy Székesfehérváron 169 vesebeteget kezelnek, akik közül 39 otthon kezelik magukat – nem azért, mert erre kényszerülnek –, hanem azért, mert jobban érzik így magukat és az életminőségük is jobb.

Mit tehetünk egészségünk és a vesénk érdekében?  Legfőképpen azt, hogy az alapbetegségeinket "kordában", rendben tartjuk - nyilatkozta a főorvos, azt a tényt hangsúlyozva, hogy sajnos a hosszú évek alatt fennálló magas vérnyomás és cukorbetegség miatt kényszerülnek később a betegek nagy százalékban művese kezelésre. "Fontos, hogy tartsuk be az életmódunkra vonatkozó szabályokat és étrendünkkel nagyban hozzá tudunk járulni a veséink egészséges működéséhez." - javasolta az orvos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában