A betegedukáció fontossága

2024.03.04. 11:43

Felvilágosító program Székesfehérváron a Vese Világnapján (videóval!)

A Székesfehérvári Dialízisközpontban várják az érdeklődőket szombaton délután 14 órától a Vese Világnapján – erről szólt az a hétfő délelőtti sajtótájékoztató, amelyet a Hiemer-ház Boross teremében tartottak.

Kecskés Zoltán

Östör Annamária és Zakar Gábor főorvos a sajtótájékoztatón.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

A világnap kapcsán Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka hangsúlyozta, hogy az önkormányzat kiemelt feladata az egészségfejlesztés és az ezzel kapcsolatos programok támogatása. Mint mondta, a világnapok ezért is elengedhetetlenek, mert egy-egy ilyen alkalommal rátudják irányítani a lakosság figyelmét a problémára, amivel foglalkozni kell. A betegedukáció fontossága pedig kiemelt, amit a megfelelő tájékoztatással, informálással, illetve életmódbeli tanácsokkal, javaslatokkal lehet megvalósítani. Hangsúlyozta, sajnos  bevett szokás, hogy sokan nem ellenőrzött forrású oldalakról tájékozódnak az interneten.

– Az együttműködés szerepe a krónikus vesebetegség kezelésében. Erről szól majd az az előadás, amelyet szombaton 14 órától tartanak a Dialízisközpont aulájában – mondta Zakar Gábor nefrológus főorvos a sajtótájékoztatón, aki hozzátette, hogy az immáron lassan 20 éve indult világnap magyar kezdeményezésre jött létre. A főorvos arról is tájékoztatott, hogy az idei évben az egyenlő esély megteremtése, az egyenlő esély biztosítása, illetve a vesebetegség optimális gyógyszeres kezelése szerepel majd a fókuszban a nyílt napon. Zakar Gábor kiemelten fontosnak nevezte továbbá, hogy az emberek a  krónikus vesebetegség kockázataival tisztában legyenek és ezeket tudatosan csökkentsék. A szombat délutáni eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában