Locsolóbál Alapon

2024.03.30. 10:00

Óvodás és bölcsődés gyerekek megsegítésére szervezik a bált

Húsvét vasárnap jótékonysági locsolóbált szerveznek Alapon az Arany János Művelődési Ház színháztermében, aminek célja a helyi óvodás és a bölcsődés gyermekek támogatása. A nemes céllal létrejött rendezvény egyik szervezőjével Bauer Veronikával beszélgettünk az alkalomról.

Bokányi Zsolt

Az alapi óvoda

Fotó: az intézmény

Mikor jött az ötlet a rendezvénnyel kapcsolatban, és ki volt az ötletgazda?

– Sok éves hagyomány, hogy az óvodai szülői szervezet Húsvét vasárnapjára bált szervez, amellyel az intézményt támogatja. A járvány idején volt egy kis szünet, de a 2022-es évben újra elindult a kezdeményezés és reméljük még sokáig meg is marad. A községben kialakult szokás, hogy a különböző alkalmakra egy-egy szervezet bált rendez. Van például tavaszköszöntő bál, melyet nőnap környékén tartunk, ezt az iskolás szülők szervezik, a ballagó nyolcadik osztályosok támogatására, van búcsúbál, melyet az alapi búcsú hétvégéjén a község sportegyesülete szervez. Nem tudom ki volt az ötletgazda, mi "örököltük" ezeket a hagyományokat és igyekszünk fenntartani.

Kit szeretnének támogatni a rendezvénnyel?

– A rendezvénnyel az Alapi Óvoda-Mini Bölcsőde gyermekeit szeretnénk támogatni. A gyermeklétszám az intézményben 60 és 75 fő közötti, bölcsistől nagycsoportos korú gyerekekig. 3 óvodás csoport és egy bölcsődei csoport van. Rendelkezésre áll egy nagy udvar is, ahol jó időben játszhatnak a gyerekek-. Az óvoda épülete hosszú idő óta szolgálja a településen élő gyerekek nevelését, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egy-egy rész mindig megújul,

Miért vált fontossá ez a civil összefogás? 

– Az óvodai dolgozók, a fenntartó és a szülők is folyamatosan dolgoznak a környezet és a körülmények javításán. Mindig vannak olyan lehetőségek, amelyeket a rendelkezésre álló erőforrásokból nem tudnak megvalósítani. Ezeket próbáljuk fedezni az ilyen rendezvényeken befolyt adományokból. A tavalyi évben például az összegyűlt adományokból sikerül minden csoportba légtisztító berendezéseket vásárolni. De ily módon tudjuk megajándékozni a gyerekeket ajándékokkal a különböző ünnepeken vagy támogatni például az óvodai kirándulást.

Kiket várnak a rendezvényre, milyen érdeklődés mutatkozik?

– A rendezvényre minden óvodás gyermek meghívót visz haza a szüleinek, illetve meghívót kapnak a helyi intézmények, képviselők, vállalkozók, illetve hirdetjük a rendezvényt a település lakói számára elérhető minden fórumon, ezáltal mindenkit szeretnénk invitálni. Szerencsére nem csak a helyi érdeklődés van, sokan jönnek el a környező településektől is, annak köszönhetően, hogy sokan segítenek nekünk népszerűsíteni a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában