Gyönyörű alkotások

2024.03.11. 20:00

Mézesek a nadapi anyukáktól (galéria, videó)

Két hétig láthatók azok a mézeskalács alkotások a nadapi polgármesteri hivatal közösségi termében, amelyeket helyi anyukák készítettek a korábbi szakkörön.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Bercsényi Melinda vezetésével zajlott Nadapon az a mézeskalács szakkör, melynek munkáiból kiállítás nyílt a helyi polgármesteri hivatalban.

 

- A Nemzeti Művelődési Intézet Jó gyakorlat pályázatán indultunk, az önkormányzat támogatásával. Így kaptunk lehetőséget a tanfolyam, majd az azt záró kiállítás megszervezésére – árulta el a feol.hu-nak a szakkörvezető, ahogy azt is: a szakkör szintén az önkormányzat épületében kapott helyet, annak közösségi terében, ahol a mézeskalácsosok mellett a bútorfestők is csiszolhatták a tudásukat, egy másik tanfolyam keretében.

Fotó: Bercsényi Melinda

- Sok mindent tanulhattak a résztvevők a szakkörön, akik meghatározott tananyag alapján készítették a kalácsokat: többféle tésztából, többféle technikával sütöttünk és díszítettünk. Ahogy haladtunk az idővel, úgy nehezedtek az anyagok is. Először kezdtük a tésztagyúrás rejtelmeivel, a végére pedig már a tükrös szívek és motívumok, majd pedig a mézeskalács tálak és dobozok készítése jutott.

A szakkörön kisgyerekes anyukák vettek részt – mesélte Bercsényi Melinda -, akikkel általában jöttek a gyerekek is. Így ők is tanulhatták a technikákat. – Célunk elsősorban a közösségépítés volt – tette hozzá. A kiállításon Galló Mónika, Kupai-Háber Gina Urbánkó Aletta, Szineg Kornélia és Wéber Kiara munkái láthatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában